Cartell I Cursa del Bosc Medieval de Canyamars OK

Benvinguts, bellatores i oratores

us presentem la I Cursa del Bosc Medieval de Canyamars, emmarcada dins la XII Fira del Bosc Medieval de Canyamars. La Fira del Bosc Medieval (podeu llegir lala nota de premsa de la fira aquí) es celebra a Canyamars (Dosrius, Maresme) des de l’any 2003. Des d’ençà, any rere any aquesta ha aconseguit consolidar-se entre una de les principals fires medievals de Catalunya i fer créixer el seu nombre d’assistents.

A causa de l’èxit de la fira en sí i, a l’hora, de les activitats paral·leles com ara la gimcana o la zona d’esbarjo infantil situada al Molinot, des de l’Ajuntament i El Tercer Element volem aprofitar aquesta oportunitat de creixement de la fira per organitzar-hi al seu abric la I Cursa del Bosc Medieval de Canyamars.

La cursa, tot i ser un esdeveniment esportiu i de competició, té com a objectius principals donar a conèixer els paratges naturals que dins la demarcació del Parc Natural del Corredor-Montnegre envolten Canyamars, per una banda; i, per l’altra, fomentar entre els participants oportunitats de dur a terme un estil de vida saludable, actiu i participatiu; sense oblidar però valors com la proximitat, la diversió, la sostenibilitat i el lleure.

D’aquesta manera, la cursa planteja un recorregut assequible de 12km amb sortida al Pavelló de Canyamars, ressegueix un tram de la pròpia fira al nucli de Canyamars, s’endinsa al bosc per Can Nogueras enfilant cap a la Serra de Vallalta i arriba el seu punt de màxim desnivell ascendent a la Creu de Rupit; el recorregut continua immediatament encarant el desnivell descendent que pauta el Torrent de Rupit fins arribar al Pou de Glaç; per acabar, un centars de metres més enllà, a l’esplanada del Molinot.

Aquest recorregut es podrà executar seguint dues modalitats: la modalitat bellatores o la modalitat Oratores. La modalitat bellatores, inspirada en l’ordre de cavalleria medieval, constarà de sis proves/obstacles que els corredors hauran de superar per poder continuar amb el recorregut de la I Cursa del Bosc Medieval de Canyamars. Altrament, la modalitat oratores, que rep el seu nom dels eclesiàstics medievals, presenta el mateix recorregut que la modalitat bellatores però sense obstacles; és, doncs, una modalitat menys interactiva però més assequible per aquells corredors que no vulguin posar a prova el seu coratge com a antics cavallers medievals.

Per últim, i per fer èmfasi en el caràcter medieval de la fira que acull sota el seu recer la cursa; els organitzadors de la cursa, les proves, els punts d’avituallament i els seus voluntaris estaran caracteritzats de manera medieval. Així mateix, tots aquells participants de la cursa que ho desitgin i vulguin optar a un premi per indumentària, s’hagin inscrit en la modalitat bellatores o en la modalitatoratores, poden venir disfressats amb abillament medieval. A la vegada, també hi haurà trofeus pels 3 primers classificats de cada modalitat.

En fi, la cursa està en marxa i tot preparat per rebre les vostres inscripcions. Us hi atreviu, valents?